Spring naar content

La Storia

RESTAURANT

Italië in Breda

Sinds april 2022 is LOLO door de AVPN in Napels gecertificeerd en ons volgende doel is om in de pizza top 50 van de wereld te komen.

Deze Associazione Verace Pizza Napolitana is opgericht in 1984 met als oogmerk het bewaken van de meest traditionele manier van pizza maken, de zogeheten ‘verace’ pizza. De Napolitaanse pizza staat dan ook sinds 2017 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bij Napolitaanse pizza’s, en dus ook bij ons, draait het om het deeg. Een deeg wat licht en luchtig moet zijn. Voordat je een hap neemt, zijn wij 2 dagen daarvoor al begonnen met het voorbereiden van de pizza op je bord. Bloem, water gist samen met een hoop liefde en tijd.

De Napolitaanse pizza is wat zachter en ‘natter’ dan de Romeinse pizza. De hoge – focaccia achtige- rand met kenmerkende brandplekjes van de Napolitaanse pizza houdt de ingrediënten mooi in het midden van de pizza. Omdat de Napolitaanse pizza vochtiger is (er zit ook meer water in het Napolitaans deeg) wordt soms wel gezegd dat de pizza ‘net niet gaar’ lijkt. Dat is uiteraard niet zo.

Hopelijk tot snel zodat je kan proeven!

 

 

 

COME ON IN. ARRIVEDERCI!